Tortillasuppe

Tortillasuppe er en velkjent suppe i Mexico og USA, men ikke like utbredt i Norge. Fordi tortillalefsene brukes som jevningen blir suppen tykk, og den toppes med cheddar, avocado og friterte tacolefser. Denne versjonen lager jeg med kylling, men den kan også lages vegetarisk. Hvis du liker taco, kommer du til å like denne!

DSC05775

Tid: 60 minutter

For 4 personer trenger du:

Tacokrydder:

2 spiseskjeer spisskummen

2 spiseskjeer korianderfrø

3 spiseskjeer paprikapulver

1 teskje cayennepepper (kan sløyfes)

1 teskje salt

1 teskje pepper

Suppen:

600 gram utbenet kyllinglår (kan også bruke kyllingfilet)

6 tacolefser

1 løk

3 hvitløksfedd

2 bokser hakkede tomater

1 liter kyllingkraft

2 lime

2 avocado

Koriander til topping

Revet cheddar til topping

  1. Begynn med å varme opp godt med nøytral olje i en tykkbunnet kjele. Nøytral olje vil si raps, solsikke, soya eller lignende som tåler godt med varme. Del opp tortillalefsene i remser på 1,5-2 cm. Når oljen er varm ha i 1/3 av tortillaremsene og la de friteres i ca 30 sekunder. Pass godt på, de blir fort brent. Ta de opp med en hulløse, og legg dem over på tørkepapir. Gjør det samme med de resterende tortillaremsene.
  2. Bland sammen tacokrydderet i en egen skål.
  3. Skjær kyllingen i biter, salte og pepre og stek den i en kjele i litt olje på medium varme. Den skal bare få stekeskorpe, men trenger ikke være gjennomstekt. Ta kyllingen opp fra kjelen og legg den på en tallerken.
  4. Hakk opp løk og hvitløk og ha dem i kjelen du brukte på kyllingen på medium varme med litt olje. Når løken er blank tilsettes tacokrydderet og blandes godt ut med løken og oljen. Ha over kyllingkraft og hakkede tomater og ca halve tortillalefsene, og la det hele småkoke i ca 20 minutter.
  5. Miks sammen suppen til en jevn suppe med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og saften fra en lime. Ha over kyllingen og la det hele få koke i 15 minutter til.
  6. Når suppen er ferdig kokt hell over i en dyp tallerken, topp den med revet cheddar, avocadobiter, koriander og friterte tortillalefser.DSC05788

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s