Sesam- og hoisinglasertkylling med sikori, sopp og nudler

Sikori er en salat som rå har en bitter og besk smak, men som blir søt og god ved varmebehandling. Denne retten baserer seg rundt en god kraft, før den toppes med kylling og koriander. Den er sunn og lett, men mettende og god året rundt. Fra start til slutt tar retten cirka en time å lage.

DSC05985

For 2 personer:

Kraft:

1 løk

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær

2 ss korianderfrø

1 sitrongress

2 stjerneanis

1 liter kyllingkraft

1 lime

2 ss soyasaus

2 ss hoisinsaus

2 sikori

200 gram aromasopp

100 gram fullkornsnudler

litt koriander som topping

Hoisinglasert kylling:

3 ss hoisinsaus

2 ss soyasaus

1 ss olivenolje

1 ss limesaft

2 kyllingfileter

2 ss sesamfrø

  1. Begynn med kraften ved å grovt hakke opp løk, hvitløk og ingefær. Fres i en stor kjele i litt olje. Knus sitrongresset lett og tilsett i kjelen sammen med korianderfrøene, anis, kyllingkraft, hoisinsaus, soyasaus og saften fra en halv lime. La kraften koke opp og deretter stå og trekke i 20 minutter. Smak eventuelt til med mer hoisinsaus, limesaft og soyasaus.
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek den i en panne på medium varme slik at den får en gyllen stekeskorpe. Lag marinaden til kyllingen ved å blande hoisinsaus, soyasaus, olivenolje og limesaft. Legg kyllingen over i en ildfast form og glaser med marinaden. Sett den i stekeovnen på 180 grader i ca 25 minutter.
  3. Når kraften har trukket i 20 minutter siles den over i en ny kjele. Ikke kutt av stilken på sikorien, men del den på langs først i 2 og deretter i 2, slik at du får 4 biter av hver sikori. Grovhakk soppen og ha det og sikorien i kraften. La dette trekke på medium varme i ca 20 minutter. Når det er 5 minutter igjen ha oppi nudlene.
  4. Når kyllingen er gjennomstekt tas den ut av ovnen, og la den hvile i 10 minutter. I mens har du sesamfrøene i en tørr panne og rister dem lett. Dryss sesamfrøene over kyllingen, og skjær den i skiver.
  5. Ha kraft, nudler og grønnsaker i bunnen av en tallerken før du legger kyllingen oppå. Dryss eventuelt over noen korianderblader og kos deg.
  6. DSC05982

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s