Steambuns med torsk og vegetarfyll

Denne retten tar litt tid, men det gjør ikke noe, når det man gjør mest er å vente. Dette er en personlig favoritt, og noe av det beste jeg vet. Oppskriften på selve deigen bruker jeg fra matprat.no, med mindre endringer. Fyllet lager jeg i 2 versjoner, en vegansk med sopp og en med torsk. Begge glazes med en hoisinreduksjon og toppes med chillimajones, syltet gulrot og syltet løk.

Tid: 2 timer

For 2 personer:

Deig:

0,25 dl vann

1/2 pose tørrgjær

1 ss sukker

2,5 dl skummet melk

5 dl hvetemel

0,25 dl olje

Fyll:

Vegansk:

10 store chaminjonger

Fisk:

200 gram torsk

Hoisinreduksjon:

Limejuice fra en halv lime

0,5 dl hoisinsaus

0,25 dl soyasaus

Toppinger:

1 stor gulrot

1 medium rødløk

Syltelake (1 ts sukker, 1 ts salt, 0,5 dl hvitvinseddik)

Chillimajones:

1 eggeplomme

0,5 dl rapsolje

Cayennepepper

Salt

I en kjøkkenmaskin blandes lunkent vann, gjær og sukker sammen. Varm melken opp til fingervarmt (37 grader) og bland den inn med resten. Ha over resten av ingrediensene og la kjøkkenmaskinen gå i ca 10 minutter. Dersom deigen kleber ha i mer mel. Deigen skal være elastisk, men ikke klebe seg fast.

DSC01782

Dekk deigen til og la den heve i 30 minutter. I mens deigen hever kan du lage syltelaken ved å blande sammen alle ingrediensene. Skjær løken i tynne skiver og ha den over i en skål. Skrell gulroten, og bruk skrelleren til å skjære tynne lange strimler av gulroten. Ha den også over i en skål. Hell halvparten av syltelaken over hver av skålene og rør godt. Disse kan nå settes til side i påvente på at resten er klart.

DSC01805

Når det er godt 30 minutter bør deigen være dobbelt så stor.

DSC01784

Del deigen i 10 små deler og rull dem til små boller. Sett bollene på et stekebrett og dekk godt til med plast slik at de tørker ut.

DSC01786

Sett bollene til heving i 30 nye minutter, mens du hakker soppen i små biter. Ha den i stekepanna på middels varme. Lag hoisinreduksjonen ved å blande alle ingrediensene i en liten kjele og rør godt mens det koker opp. La det småkoke til det tykner. Ha over halvparten i panna med sopp, bruk resten på å pensle hele torsken. Sett ovnen på 180 grader og la den varmes opp. Når soppen er godt stekt og godt dekket med sausen kan du sette den til side.

DSC01826

Lag en rute (10×10 cm) med bakepapir til hver bolle. Kjevl ut hver bolle til en oval på ca 15 cm.  Pass på at resten av bollene er dekket med plast mens du kjevler. Pensle hver oval med litt olje og brett dem sammen, uten å klemme. Flytt hver bit over på en bit bakepapir og dekk med plast igjen. La disse etterheve i 30 nye minutter.

DSC01817

Sett torsken inn i ovnen og la den steke i 18-20 minutter til den er fast i formen. Lag chillimajonesen ved å piske opp eggeplommen mens rapsoljen tilsettes i en tynn stråle. Når majonesen er tykk nok, ha i ønsket mengde cayennepepper.

DSC01812

Når torsken er ferdig, ta den ut og la den hvile. Nå skal steambunsene dampes. Jeg gjør dette ved å bruke en bambussteamer, men dette kan også lages på dampes på andre måter, jeg har bare ikke prøvd disse selv. For tips for å gjøre dette på andre måter, se matprats forslag her.

Ha steambunsene i en bambussteamer over kokende vann i 8-10 minutter. De er ferdige når du ser at deigen er stekt inne i steambunsene. Nå er det bare å fylle de og nyte. Åpne steambunen og ha på chillimajones. Topp med fisk og gulrot og litt med chillimajones. For vegansk fyll, ha i soppen med den syltede løken og eventuelt litt mer majones. NYT!

DSC01857Steambuns med «blackened» torsk.

DSC01854

Vegansk fyll med sopp.

DSC01848


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s