«Crispy» oksehaler

Dette er en rett som krever litt tid. Men når den først lages er det å-så verdt det. Her skal kjøttet få ligge og koke lenge, så selve jobben tar ikke så lang tid. Oksehaler er også et billig og veldig undervurdert kjøttstykke.

Tidbruk 6-8 timer (+marinering i helst 24 timer)

For 4 personer:

ca 3 kg oksehaler (her er det veldig mye bein og fett som forsvinner)

4 ss kinesisk five spice (dette er ett krydder som de aller fleste innvandrerbutikker har)

1 l eplejuice

2 dl olivenolje

1 dl sitronsaft

Salt og pepper

Kinesiske pannekaker (disse finner du også i frysedisken på de fleste asiatiske butikker)

2 bunter vårløk

1 hel agurk

4 gulrøtter

  1. Start med å lage marinaden til halene ved å blande five spice med ca 1 ss salt og 1 ss pepper, olje, 2 dl eplejuice og sitronsaften. Rør ingrediensene godt sammen, ha oksehalene over i en tett plastpose og hell over marinaden. Sett dette til marinering aller helst i kjøleskapet i 24 timer, men har du ikke så god tid kan du la posen ligge på kjøkkenbenken så lenge du kan, minst 2 timer.
  2. Når oksehalene har marinert ferdig brunes de i omgang på alle sider i en stor kjele. Ikke ha oppi alle oksehalene med en gang, ta det i flere omganger. Legg oksehalene tilbake i kjelen, ha over 3 dl epeljuice og hell over vann til halene er dekket. Kok med lokk i 5-7 timer til kjøttet løsner fra benet, og er mørt nok til å rives fra hverandre.
  3. Når kjøttet er ferdig, ta det ut av kjelen, men ta vare på kraften i gryta. Her kommer den mest tidkrevende jobben, riv kjøttet fra benet og dra det fra hverandre med 2 gafler. Husk å fjerne all brusk og fett, kjøttet er fett nok i seg selv. Ha det over i en annen gryte på middels til svak varme. Spe på med kraften fra kokingen underveis, kjøttet skal aldri være helt tørt. Denne prosessen er for at kjøttet skal få stekt seg litt på alle sider, hold gryta varm og spe på med kraft til det skal serveres.
  4. Kjøttet spises på samme måte som crispy duck, med kinesiske pannekaker, gulrot- og agurk staver og finhakket vårløk med hoisinsaus på toppen.Nyt med en kraftig rødvin!

DSC00417


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s